Resmi temaslarda bulunmak için günü birlik Hollanda’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet resmi temasların ardından Hollandalı Türklerle buluştu.

Den Haag’da gerçekleşen buluşmaya işadamları, STK temcilcileri, kanaat önderleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyük coşku ve sevgi gösterileri ile karşılanan Davutoğlu, mevkidaşı Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüşmeleri hakkında bilgi verdi.
1 Kasım seçimleri dolayısı ile teşekkür ziyaretlerine başlayacağını ve bu ziyaret serisinin startını Hollanda’dan verdiğini belirterek konuşmasına başlayan Davutoğlu, Avrupalı Türklerin 1 Kasım 2015’de yapılan Türkiye genel seçimlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.



Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Davutoğlu, “ Tüm zorluklara rağmen zor bir süreçten geçerek, bulunduğu zor bir coğrafyada seçimlere katılımın yüzde 85 olması Türkiye’nin demokrasi sınavını bir kez daha vermiştir. Avrupa ülkelerinden katılım yüzde 50 civarındadır. Halk yanınızda değilse işiniz zordur, bizim halkımız AKP hükümetine yüzde 49.5 oy vererek yanımızda olduğunu göstermiştir.
12 Eylül 1980’de ve daha sonra IMF kapılarında hep brilikte çok boyun eğdik. Türk milleti hiç biz zaman başını öne eğmemiştir. Bu millete boyun eğmek yakışmaz. Tüm çabamız sizlerin ve milletimizin başını öne eğdirmemek ve eğdiremeyceğiz” dedi .



Türkiye ile Hollanda arasında hükümetlerarası zirvenin ilkinin Ekim ayında Ankara’da olacak gerçekleşeceğini belirten Davutoğlu; “Biz Avrupa kıtasının parçasıyız. Avrupalı olduğumuz kadar Asyalıyız, Asyalı olduğumuz kadar da Avrupalıyız” diyerek sürdürdüğü konuşmasında Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarına karşı yıllardır uyguladığı vizenin en geç bu yılın Ekim ayı itibarı ile kaldırılaağı müjdesini verdi. Davutoğlu konuşmasının vizenin kalkacağı ile ilgili bölümünde şunları söyledi: “ Sizleri görmek için buralara gelmek isteyen yakınlarınızın korkulu rüyası gelcekleri ülkelerden vize alabilmekti. İnşallah en geç ekim ayı itibaren Schengen bölgesine vizesiz olarak girebileceksiniz. Artık başkonsolosluk kapılarında, büyükelçilik kapılarında beklemek yok. Geldiğiniz ülkelerde Ay-Yıldızı pasaportunuzu gurula çıkarıp vizesiz bir şekilde giriş yapabileceksiniz”

©SONHABER.EU