ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde terör ve terör örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini bir kere daha ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan tablo, birileri zannetmesin ki Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını akamete ya da sekteye uğratır. Tam tersine bedeli ne olursa olsun, terör örgütlerinin tamamına karşı, bölücü terör örgütüne karşı da bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamada bulundu, sorularını yanıtladı.

Hakkari, Ordu ve Şırnak'taki şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Kurtulmuş, yaşanan olayların terörün ve terörle mücadelenin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

Kurtulmuş, teröre karşı mücadeledeki kararlılığın, iradenin tam ve eksiksiz olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin her yerinde terör ve terör örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini bir kere daha ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan tablo, birileri zannetmesin ki Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını akamete ya da sekteye uğratır. Tam tersine bedeli ne olursa olsun, terör örgütlerinin tamamına karşı, bölücü terör örgütüne karşı da bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişiminde Özel Harekat binasına yapılan hain saldırıda çok sayıda insanın şehit olduğunu ve saldırıda yaralanan özel harekatçı Başkomiser Bülent Yurtseven'in de şehadet haberini aldıklarını aktaran Kurtulmuş, ailesine, Emniyet teşkilatına ve Türkiye'ye başsağlığı diledi. Kurtulmuş, "Bir kere daha 15 Temmuz'un o katillerini, canilerini milletçe lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

Darbe girişiminde millete, gösterdiği davranıştan dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz Türkiye'nin sadece cumhuriyet dönemiyle ilgili değil, diyebiliriz ki 200 yıllık tarihin en önemli dönem noktalarından birisidir. Burada Türkiye'nin 200 yıllık darbeler tarihine karşı çıkan milletimizi, korkusuzca, kararlılıkla, tankların önüne çıkan, hatta mümkün olsa uçakların alçak sortiler yaptığı o anlarda onların karşısına çıkma cesaretini gösteren bütün milletimizi tebrik ve teşekkür ediyorum. Muhteşem bir direniş destanıydı. İstiklal ve istikbal mücadelemizin çok anlamlı dönüm noktalarından birisiydi. Hep bize büyüklerimizin anlattıkları o kahramanlık hikayelerinin 79 milyon milletimizle birlikte yaşadığımız bir geceydi. Bu geceyi bize yaşatan ve bu gecenin sonunda bize zafer bahşeden bütün milletimize teşekkür ediyorum."

Şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileyen Kurtulmuş, milletin büyük bir destan yazdığını ve bu destanın nesilden nesile aktarılacağına dikkati çekti.

Kurtulmuş, ilk andan itibaren darbe teşebbüsüne karşı direnen medya kuruluşlarına, siyasete ve sivil siyasetin alanını genişletmek amacıyla darbecilere karşı duran bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve "Gazi" sıfatını almaya hak eden TBMM'deki milletvekillerine de teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Hiç kuşkusuz bu büyük destanın fitilini ateşleyen, bu büyük destanın yazılmasına vesile olan kararlılığı ortaya koyan, ilk andan itibaren en ufak bir şekilde en ufak bir tereddüt emaresi bile göstermeden büyük kararlılıkla kendisi işin başında olan, herkese gerekli talimatları veren ve millete de 'Buyrun meydanlara çıkın ve bu darbeye karşı direnin.' şeklindeki talimatı ile milleti meydanlara sevk eden Sayın Cumhurbaşkanımıza millet olarak şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyorum."

(Sürecek)