ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Abdullah Salih, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkisini, her akşam çıktığı yaklaşık 10 metrelik aydınlatma direğinde saatlerce Türk bayrağını dalgalandırarak gösteriyor.

İnşaat işçisi 28 yaşındaki Salih, her akşam Ereğli Devrim Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde darbe karşıtı gösterilere katılıyor. Türk bayrağıyla yaklaşık 10 metrelik aydınlatma direğine çıkan Abdullah Salih, burada demokrasi nöbeti tutuyor.

Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat işlerinde çalıştığını, yorulmasına rağmen demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğini söyledi.

- "Vatanım için canımı feda etmeye hazırım"

"Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara çıktık" diyen Abdullah Salih, "Yanıma aldığım Türk bayrağıyla alandaki aydınlatma direğine tırmanarak dalgalandırmaya başladım. İnşaatlarda çalışıyorum, işten çıkıyorum, akşam namazını kılıyorum ardından da buraya gelerek aydınlatma direğine çıkıyorum. Saat 21.00 gibi direğe tırmanıyorum ve 02.00'ye kadar da direk tepesinde Türk bayrağını sallıyorum." dedi.

Salih, o gece yaşanan coşku ve o heyecanla demokrasi nöbetine katıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu hareketim cesaretimi de pekiştirdi. Vatanım için canımı feda etmeye hazırım. Darbe girişimi gecesi televizyonlarda İstanbul'da, Ankara'da tankın önüne yatanlar, merminin önünde siper olanlar vardı. Bana onlar da cesaret verdi, onlar gibi olmak istedim. Burada da bir tank olsaydı önüne geçmeyi, bu mücadelede şehitlik makamına ermeyi çok isterdim."

Abdullah Salih, "Vatanım, milletim, bayrağım için korkusuzca Allah'ın izni ile mücadele etmeye hazırım. Türk bayrağı bana güç veriyor. Severek elinde tutan insan, o bayrağı yere indirmez, indirilmesine de göz yummaz. Bayrak, vatan sevgisi var ise bayrağın hakkını verir." diye konuştu.

Aydınlatma direğinin üstünde Türk bayrağını saatlerce dalgalandırmasını vatandaşların da büyük ilgiyle izlediğini anlatan Salih, "Beni görenler şaşırıyor, kimisi alkışlıyor, 'helal olsun' diyorlar. Bazen teyzeler geçiyor, 'seni burada görünce cesaretimiz artıyor' diyorlar. Kimisi de dikkat etmemi söylüyor, kimisi 'Sancaktar', kimisi 'Ulubatlı Hasan' diye çağırıyor. Kalabalık oluşturanlar, fotoğrafımı çekenler, alıştım artık." şeklinde konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın da yanına gelerek kendisine teşekkür ettiğini belirten Abdullah Salih, kendisine iş teklifi de geldiğini, ancak bu teklifleri gülerek geri çevirdiğini söyledi.

Salih, demokrasi nöbetini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sonlandırın" çağrısına kadar tutmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.