Haber: Halil Uygun / Brüksel

Avrupa Birliği sınırından yasadışı yollardan geçen göçmen sayısı 2013'ten bu yana en düşük seviyesine düştü. Avrupa Frontex sınır güvenlik servisine göre, geçen yıl AB'ye girdiği tahmin edilen yasadışı göçmen sayısı 150 bin olmakta.

Frontex’e göre, İtalya üzerine AB’ne giren göçmen sayısı 2018’de düştü. İtalya’ya gelen yasadışı göçmen sayısı 2018’de 23 kişi ile azalma kaydedildi. 2018’de bir evvelki yıla göre AB ülkesi olan İtalya’ya yüzde 80 yasadışı göçmen sayısında azalma kaydedildi. Libya üzerinden İtalya’ya yasadışı gelen göçmenlerin oranında 2018’de bir evvelki yıla göre yüzde 87 azalma kaydedildi.

Yasadışı göçmen sayısı İspanya’da artış kaydedildi
Avrupa Frontex sınır güvenlik servisinin rakamlarına göre, İspanya üzerinden Avrupa’ya giren göçmen sayısı art arda ikinci yıl için iki katına çıktı.

Geçtiğimiz yıl yasadışı yıllarla İspanya’ya gelen yabancı göçmen oranı 57.000’e ulaştı. Şimdi yasadışı yollarla Avrupa'ya giden göçmenler için en popüler yol İspanya olmakta. Ayrıca Doğu Avrupa üzerinden olan güzergahlar daha fazla göçmen tarafından kullanılmıştır.
Bu sayı üçte bir oranında artarak 56.000'e yükseldi.

© SONHABER.EU