Türkiye’de tatilini tamamlayıp Avrupa’ya dönenler genellikle gidişte kullandıkları ülkeyi tercih ediyorlar. Yani örneğin gidişte Bulgaristan’dan geçiş yaparak Türkiye’ye ulaşanlar izin bitip yaşadıkları Avrupa ülkesine dönüşte de aynı ülkeden yolculuk yapıyorlar.

Bu yıl Bulgaristan’dan seyahat edenler şaşırtıcı bir şekilde çok az şikayette bulunuyorlar. Geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz rüşvet şikayetlerine çok az rastlıyoruz. Yollar ile ilgili de genel bir memnuniyet söz konusu. Gümrük kapılarında elbette bekleme süreleri oluyor ancak bu konuda da Bulgaristan ile ilgili pek şikayet almıyoruz.

Bu yıl bir çok kişi Yunanistan’dan yolculuk yaptı. Bu güzergahta da pek sorun yaşayan olmadı. Genel olarak Makedonya / Yunanistan üzeri yolculuk yapanlar memnunlar.

İki güzergah arasında bir kıyaslama yapıldığında bu yıl Bulgaristan yolunun daha çok tercih edildiği ve daha avantajlı olduğu görülüyor. Hem pek sorun çıkarmaması, hem de yolu kısaltması açısından dönüş yolunda bir çok sürücü Bulgaristan2ı tercih etti ve edecek.

kaynak:turizmavrupa