Yurtdışında yaşayan Türkler şimdi de cep telefonuyla dolandırılıyor. Kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi ile başlayan dolandırıcılık, Avrupalı Türkleri mağdur ediyor.

Adlarına açılmılş telefon aboneliklerinin aylarca ödenmemiş faturaları ile karşılaşan Avrupalı Türkler, ödenmemiş faturaların katlanarak büyüyen rakmalarını görünce adete şoke oluyorlar.

Adına GSM şirketi Turkcell’e ait iki faturalı cep telefonu hattı açıldığını öğrenen Farnsalı bir gurbetçi Y.Y’den adına açılmış aboneliklerden dolayı 1.320 TL ödemesi isteniyor. Ödenmeyen faturalardan dolayı hakkında icra takibi başlatıldığını öğrenen Fransalı gurbetçi faturalardan ziyade adına alınan telefonların terör örgütleri tarafından kullanılma ihtimali uykularını kaçırıyor..

Hukuki yollardan hakkını arayacağını belirten Fransalı gurbetçi Y.Y bir gazeteye verdiği demeçte üzerine hat açıldığında Fransa’da olduğunu ve bunu mahkemede delil olarak kanıtlayacağını vurguluyor.

Yetkililer böyle bir durumla karşılaşmamak için ya da adınıza bir abonelik olup olmadığını öğrenmek için www.turkiye.gov.tr  adresine girerek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bölümünden sorgulama yapılmasını öneriyor.