TÜRKİYE'YE karşı başlatılan ekonomik savaşa Avrupalı Türkler de sessiz kalmadı. Avrupalı Türkler, "Türkiye'ye karşı ekonomik bir savaş yürütülüyor. Bu savaşta başkanımızın ve ülkemizin yanındayız" diyerek harekete geçti; yoğun şekilde Türkiye'ye döviz göndermeye başladı. Vatandaşlar, "Mesele Türkiye. Dolarımızı, euromuzu bozdurup, TL'ye çevirmeye, bu savaşta Başkanımız ve Türkiye'nin yanında olmaya kararlıyız" dedi.

BORCUMUZU ÖDEME ZAMANI
BAŞKAN Erdoğan'ın toplumun tüm kesimlerinden fedakârlık istediğini hatırlatan Avrupalı Türkler şöyle dedi: "Biz Erdoğan'a dolar düşsün diye oy vermedik, vatan düşmesin diye oy verdik. Şimdi anavatana olan borcumuzu ödeme zamanı. Bu bir ekonomik kriz değil, ekonomik savaştır. Başkanımızın bir emrine bakar. Türkiye Merkez Bankası derhal bir hesap açmalı. Bu hesaba Avrupa'da yaşayan milyonlar olarak bağış yapmaya hazırız."

KENETLENME ÇAĞRISI
TÜRKİYE'YE karşı girişilen ekonomik saldırının, Avrupa'da kimin dost, kimin düşman olduğunu gösterdiğini vurgulayan vatan sevdalısı Avrupalı Türkler şöyle konuştu: "ABD öncülüğündeki ihanet çetesinin hedefinde başkanımız Erdoğan var. İçimizde 'TL değer kaybediyor, ekonomi kötüye gidiyor' diye sevinen hainler de var. Ortada bir kriz yok. Bir saldırı var ve bu saldırıya karşı bizim daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor."

REİS BOYUN EĞMİYOR
RASİM DURUSOY (Restoran çalışanı): Türkiye'nin yükselişini hazmedemiyorlar. Reis artık ne ABD ne de Avrupa'ya boyun eğiyor. Avrupa'da online hesap açılırsa, herkes gücü yettiği kadar bu hesaba para yatırır. Durumu yoksa bile gider borç alır yine yatırır.

BAŞARAMAYACAKLAR
AVRUPALI Türkler, faiz lobisinin de 24 Haziran'dan sonra harekete geçtiğine de ayrıca dikkat çekti. Vatandaşlar, "Ortamı fırsat bilen küresel spekülatörler devreye girdi ve Türkiye'ye karşı ekonomik saldırı başladı. 15 Temmuz'da diz çöktüremedikleri Türkiye ve Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hainlere karşı dik duruşunun bedelini ekonomik saldırılarla ödüyor. Anavatanımızı ve Başkanımızı bu savaşta yalnız bırakmayacağız" dedi.