KÖLN (AA) - Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkler, Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi için Almanya'nın Köln kentinde bir araya geliyor.

Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun Köln'deki Deutzer Werft meydanında organize ettiği miting, yerel saatle 15.00'te (TSİ 16.00), İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

Anadolu Ajansı'nın (AA) canlı olarak abonelerine ulaştıracağı miting için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkler de meydanı doldurmaya başladı.

Etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların yanı sıra Paris ve Münih'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulacak.

Yaklaşık 100 derneğin destek verdiği Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'nde Almanca ve Türkçe ortak bildiri sunulacak.

Yerel saatle 15.30'da şehitlerin isimlerinin okunmasının planlandığı mitingde, ayrıca Münih ve Ansbach saldırılarında hayatını kaybedenler de anılacak.

Sanatçı Uğur Işılak'ın seslendireceği iki şarkının ardından saat 16.20'de TBMM ortak deklarasyonu okunacak ve saat 16.30'dan itibaren konuşmacılar sahneye çıkacak.

Her kesimden çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin katılacağı mitingde, Türk, Alman ve Avrupa Birliği bayrakları dalgalanacak.