MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Avrupa'da yaşayan Türk çocuklarının ailelerden koparılarak asimile edilme eğilimleri gün geçtikçe artıyor.
Bu durum gittikçe vahim bir hal alıyor ve endişe uyandırıyor" dedi.

Almanya'da doğup büyüyen Erdem, Avrupa ülkelerinin "milli nüfuslarını" artırmak için "devşirme nüfus" politikasına başvurduğunu söyledi. Göçmenlerden alınan çocukların "Hristiyan Avrupalı" olarak yetiştirilmek istendiğini anlatan Erdem, "Yarınımıza sahip çıkmak istiyorsak, milli ve manevi değerlerimizi ülkemizdeki ve yurtdışındaki çocuklarımıza aktarmalıyız" diye konuştu.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı Avrupa ülkelerinde Türk çocuklarına yönelik ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığını belirterek, Almanya'da doğup büyüdüğünü, Avrupa'nın toplumsal ve ekonomik bir gerileme ile karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

Avrupa ülkelerinin "milli nüfuslarını" artırmak için çocuk sahibi olacak vatandaşlarına yüksek maaş bağlama ve uzun süreli yıllık izinler dahil her türlü teşviki verdiğini anlatan Erdem, bu durumun yetersiz kalması halinde ise "devşirme nüfus" politikasına başvurulduğunu bildirdi.

"Hristiyan Avrupalı" yetiştirilmek isteniyor
Türk ve Müslüman çocukların çeşitli bahanelerle ailelerinden koparılarak, "korkunç bir asimilasyon projesinin" hayata geçirildiğini vurgulayan Arzu Erdem, "Özellikle uygulanan bu asimilasyon projesi, Avrupadaki Türk ırkını yok etmeyi hedefliyor." dedi.

Almanya'da korunmaya muhtaç çocuklara sosyal bakım hizmeti veren Gençlik Dairesi, 2017 yılında toplam 84 bin 230 çocuğu çeşitli sebeplerle ailelerinden uzaklaştırarak devlet koruması altına aldı.

Federal İstatistik Dairesinin açıkladığı rakamlara göre, koruma altına alınanların 23 bin 361'i Alman, 60 bin 869'u ise yabancı kökenli ailelerin çocuklarıydı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

AA