Hollanda'da "Bu konuyu Hollanda hükümetinin ciddiyetle ele aldığını görüyoruz. O şikayetlerin azalmaya başladığını da görüyoruz ancak şunu söylemem gerekir ki burada yaşayan, çoğu Hollanda vatandaşlığı bulunan Türk toplumu, iki ülkeyi benimsemiş bir toplumdur ve buraya entegrasyonu konusunda da hiçbir problem görmüyoruz. Özellikle Türklerin yaşadıkları ülkelere entegrasyonunu teşvik ediyoruz."

Çavuşoğlu, farklı ülkelerde yaşayan Türk toplumlarıyla İslam'ın doğru öğretilmesi konusunda birlikte çalıştıklarını dile getirerek, "O nedenledir ki sadece Hollanda'da değil, Avrupa'da radikalleşen bir tek Türk bile yoktur." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Hollanda Parlamentosunda Türk kökenli milletvekillerinin olmasının burada yaşayan Türklerin entegrasyonunun bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Hollanda'da eğitim veren Türkçe okulları

Çavuşoğlu, Hollanda'da Türkçe eğitim veren hafta sonu okullarıyla ilgili soruya ilişkin, "Burada yaşayan Türklerin çocukları kamu okullarında Türkçe öğrenemiyor.

Hollanda okullarında 5 gün Hollanda müfredatına göre eğitim alıyorlar ve bu entegrasyon için iyi bir şey." dedi. Buradaki Türklerin daha iyi bir Türkçe eğitimine ihtiyaçları olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, bu nedenle bu okulları tercih ettiklerini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu okulların Hollandalı yetkililerce takip edildiğini ve Hollanda yasalarına uygun bir şekilde eğitim verdiklerini anlatarak, "Ana dili öğrenmek entegrasyona karşı bir şey değil. Aksine bunu cesaretlendirmemiz lazım." dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!