Almanya'nın Köln kentinde İslam dinini daha yakından tanımak isteyen bir grup Alman, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatına (IGMG) bağlı Deutz Camisi'ni ziyaret ederek, din görevlilerinden İslamiyet hakkında bilgi aldı.

Kulturklüngel Derneği Başkanı Thomas Bönig kılavuzluğunda camiyi gezen yaklaşık 20 kişilik grup, cami yetkililerine İslamiyet, Hz. Muhammed, Ramazan ayı ve Müslümanların yaşam tarzları gibi konularda sorular yönelttiler.

Cami derneğinin kurucu başkanı ve Köln Uyum Meclisi üyesi Ali Esen, konuklarına hitaben yaptığı konuşmada, özellikle son dönemlerde bazı çevreler tarafından İslam'ın ve Müslümanların haksız yere hedef alındığını ve İslamofobinin artmasını endişe verici bulduklarını belirterek, konukların İslam'ı yerinde öğrenmelerinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Her yaştan kadın ve erkeklerden oluşan grup, ziyaretin ardından cami görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ziyaret sonrasında bilgi veren Esen, konuklardan "Biz İslam'ı böyle tanımıyorduk. İyi ki sizi tanıdık, bizi aydınlattınız." gibi ifadeleri duymanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve dinlerini doğru şekilde Alman komşularına anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

AA