Amsterdam belediyesi meclis yönetiminden yapılan açıklamada, 2030 yılında dizel ve benzinli araçların havayı fazla kirletmesi nedeniyle Amsterdam’da yasaklanacağını bildirdi.





Amsterdam belediyesi başkan yardımcısı Sharon Dijksma, kentlerde hava kalitesinin geliştirilmesi ve karbon emisyonlarının azaltılması amacıyla ‘temiz hava eylemi’ adı altında başlatılan planda ‘tüm Amsterdam sakinleri için daha temiz hava istiyoruz’ ifadesini kullandı.





Benzin ve dizel araç kullanan Amsterdamlı vatandaşlara destek vereceklerini söyleyen Dijksma, bu süreçte araç sahiplerine sübvansiyon ve vergi indirimi yardımı yapacaklarını açıkladı.





Yol haritası





Amsterdam şehrinde hava kalitesinin geliştirilmesi ve karbon emisyonunu sıfıra indirmek için bu proje adım adım uygulanacak.





2030 tarihine kadar benzin ve dizel tüm taksi, kamyon (TIR), şehirler arsı otobüs, toplu taşıma otobüsleri, özel binek araçlar yasaklanacağı açıklandı





Hükümetin elektrikli araç kullanımına geçilmesi için çalışmaları hızlandırdığı da gelen bilgiler arasında.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!