Kamu yönetimi profesörü Pieter Tops ve araştırmacı gazeteci Jan Tromp tarafından hazırlanan rapora göre polis, uyuşturucuyla mücadeleyi tamamen terk etti.





Yargı ise, gerçek suç yapılarının üstesinden gelemedi.





Ülkenin popüler gazetesi De Telegraaf'ın haberine göre, "uyuşturucunun başkentine" dönüşen Amsterdam, organize suçlarla mücadeleyi neredeyse kaybetti.





6.7 milyar euro şüpheli para dolaşıyor





Raporda şu tespitler yer alıyor: Belediye, "yeraltı dünyasının" yer üstü dünyası ile iç içe geçmiş projelerini engelleme konusunda yetersiz. İlgili makamlar arasında bilgi paylaşımı neredeyse hiç yok.









Uyuşturucuya bağlı para akışı konusunda yerel polis ile organize suçlarla mücadele birimleri arasında yeterli bilgi akışı sağlanamıyor.





Araştırmacılar, farklı kurumlardan parça parça bilgiler edinmiş. Hiçbir kurum, net olarak uyuşturucu pazarının boyutlarını bilmiyor.





Hollanda Finansal İstihbarat Birimi'ne (FIU) göre ülke çapında, çoğunluğu uyuşturucudan elde edilen 6.7 milyar euro şüpheli para dolaşıyor.





Amsterdam Belediyesi'nin talebi üzerine 6 aydır sürdürülen araştırma sonunda hazırlanan rapor, önümüzdeki günlerde detaylarıyla açıklanacak.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: BBC