Duisburg kentinde bugün görülen davada mahkeme, Duisburg Uyum Meclisi Üyesi Sipahi'yi 30 gün hapis cezasına çarptırdı ve bunu bin 200 avro para cezasına çevirdi.

Sipahi karar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sonucu asla kabul etmediğini ve kararı temyize götüreceğini söyledi.

Sosyal medyada bir yıl önce Alman Meclisi'nin 1915 olaylarına ilişkin kararına tepki gösterdiğini kaydeden Sipahi, bu kararı tanımadığını, bir yalan ve iftiradan ibaret olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Sipahi, paylaşımında, Türkiye'ye basın ve özgürlükleri kısıtladığı iftirası atan ve 1915 olaylarını meclis gündemine taşıyan Cem Özdemir'e ifade özgürlüğü kapsamında tepki gösterdiğini anlattı.

Sipahi şunları kaydetti:

"Mahkemede Cem Özdemir'in, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaretlerini dile getirip, Alman kamuoyunda Türkiye'ye karşı nefrete sebep olduğunu anlattım. Avukatım da iyi savunma yaptı. Kurt kuzu meselesi misali, sonuç belli ki daha önce alınmış, 30 gün hapis cezası karşılığında bin 200 avro para cezası ödememe hükmedildi. Avukatım ile de görüştüm ve bir üst mahkemeye itiraz etmeye karar verdik. Allah var gam yok, durmak yok yola devam."

Sabah.de