Brüksel Aile Danışma Merkezi F-Amis öncülüğünde Belçika Türk toplumuna yönelik olarak başlatılan “Ailenizde bana da yer var mı ?” isimli koruyucu aile kampanyasının tanıtım etkinliği bugün (7 Aralık 2015 ) Brüksel Başkonsolosluğunda gerçekleştirildi.
Düzenlenen Etkinliğe Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy ve eşi Esin Ulusoy ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Anvers ve Brüksel Başkonsoloslukları, Pleegzorg (Dünya) Koruyucu Aile Kurumu ,D’accueil Familial kurumu, Famille Sur Mesure koruyucu Aile kurumları tarafından desteklenen “Ailenizde bana da yer var mı ?” isimli koruyucu aile kampanyasının tanıtımı Brüksel Aile Danışma Merkezi F-Amis tarafından hazırlanan ‘Koruyucu Aile nedir? konulu roportajların gösterimi ile başladı.



Brüksel Aile Danışma Merkezi F-Amis Müdürü Tekin Deniz,”Yaklaşık bir yıldır Brüksel’de faaliyet gösteren merkezimizin yaptığı çalışmalara bugün bir yenisini daha eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Çeşitli nedenlerle öz ailesi tarafından bakılamayan çocukların kısa veya uzun süreli bakımlarının, seçilmiş aile ya da kişilerin yanında , devlet denetimi ve desteği ile yetiştirilmelerine olanak sağlayan ‘Ailenizde Bana da Yer Var mı ?’projesini başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

Bu projeyi başlatmaktaki amaçlarını Belçika’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlarmız arasında farkındalığı arttırmak olarak açıklayan Deniz, konuşmasını ” Belçikada yasayan Türk kökenliler arasında az bilinen bu sistemi, ocak ayından itibaren yapacağımız seminerler, bilgilendirme etkinlikleri ve dağıtacagımız broşürlerle halkımıza anlatmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Brüksel’in yanı sıra projeye destek veren T.C Anvers Başkonsoloğu’nda da yakın zaman içinde bir tanıtım resepsiyonu düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Deniz,”Proje danışmanımız Pedagog Hicran Koçak, Belçikada uzun süreden beri koruyucu aile konusu ile ilgili faaliyet gösteren, Pleegzorg (Dünya) Koruyucu Aile Kurumu ve D’accueil Familial kurumu ile birlikte ortak çalışmalar planlamaktadır. Partnerlerimiz ve Belçikalı resmi kurumlarla birlikte yapmayı arzuladığımız çalışmalarımızın uzun vadede güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Katılımınız için tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.



Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy’da tanıtımda yaptığı konuşmada” Öz ailelerinde yaşadıkları sıkıntılar nedeni ile koruyucu bir ailenin kontrolüne verilmesi zarureti doğan Türk asıllı çocuklarımızın mümkünse kendi akrabalarına, eğer bu mümkün olamıyorsa; kendi kültür ve yaşam tarzlarına en uygun ailelere verilmesi ilkesinin gözetilmesine büyük önem veriyoruz. Bu ilkenin uygulamada ilgili Belçikalı makamlarca da imkanlar ölçüsünde gözetildiğini memnuniyetle gözlemliyoruz. Ancak bu ilkenin arzu ettiğimiz çerçevede hayata geçirilmesinin yolu şüphesiz daha fazla sayıda Türk koruyucu ailenin zor durumdaki çoçuklarımızın geleceğini kurtaran bu sorumluluğu almasından geçiyor. Bu nedenle görev bölgemizde yaşayan Ailelerimizi koruyucu aile olmaya teşvik eden her türlü çalışmaya ve bu çerçevede bugün burada startını verdiğimiz kampanyaya kuvvetle destek veriyoruz. Belçika Türk toplumunuda bu desteğe ortak olmaya çağırıyoruz, güçlerimizi birleştirelim, ve “Ailenizde bana da yer var mı ?” diyen zor durumdaki çocuklarımızın çağrısını yanıtsız bırakmayalım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından salonda bulunanlar hazırlanan “Ailenizde bana da yer var mı ?” dövizleri ile kampanyanın startını verdiler. Tanıtım verilen resepsiyon ile sona erdi.

Kaynak belcikahaber.be