Fransa’nın Rhone-Alpes bölgesindeki Isère ilinin merkezi Grenoble’ın belediye başkanı Éric Piolle, belediye meclisi toplantısında, 1 Hazirandan itibaren, kentteki yüzme havuzlarında haşemayı da kapsayan kıyafet serbestliği önerisini sundu.

Artı33 sitesinde yer alan haberde, Piolle’ün toplumsal bir ilerleme diye nitelediği teklifinin, şehirdeki kamuya açık havuzlarda haşema giyilebilmesinin yanı sıra üstsüz yüzülmesinin de serbest hale getirilmesini öngördüğü belirtildi.

Yeşil Partili Belediye Başkanı konu ile ilgili açıklamasında, “Ne giyeceklerini söyleyerek kadınları cinsel obje haline getirmekten vazgeçin. Ülkemizdeki Müslümanları yaftalamaya ve ötekileştirmeye son verin” dedi.

Karardan dolayı belediyeye sağlanan maddi destek kesilecek
Rhone-Alpes bölgesinin muhafazakar başkanı Laurent Wauquiez, teklife karşı çıkarak Piolle’ü İslam’la işbirliği yapmakla suçladı.

Öte yandan Grenoble’un içinde bulunduğu Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinin Başkanı Laurent Wauquiez, belediye meclisinin tesettür mayosunu da kapsayan kıyafet serbestisi kararı sonrası belediyeye sağlanan parasal desteği keseceklerini açıkladı.

“Başörtüsü takan Fransız kadınlara yönelik cadı avı ne zaman bitecek?” diyen Piolle ise Wauquiez’i ırkçılık ve cinsiyetçilikle suçlayarak, İslam ve mülteci karşıtı politikalarıyla tanınan siyasetçi Marine Le Pen’e benzetti.

Fransa’nın geri kalan kentlerinde haşema ile kamuya ait yüzme havuzlarına girilmeye müsaade edilmiyor.

Fransa’nın başkentinde 2019 yılında yaşanan bir protesto eyleminde de Müslüman aktivistlerden oluşan 5 kadın, belediyeye ait bir havuzunda haşema ile yüzmek istemişti. Eylemde polis havuzu kapatarak kadınları zorla dışarı çıkarttı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın