Netflix firması doğum izninde yeni bir uygulamaya imza attı. Şirket bebeği olan personeline, çocukların birinci yılında maaşlı olarak izin almalarına olanak sağladı.

Netflix’de çalışan baba ve anneler çocuklarının doğumundan birinci yaşına kadar doğum izni kullanma hakkı elde etti. Şirket personel menajeri Tawni Cranz tarafından şirketin bloğunda yapılan açıklamada, doğum sonrası veya bir çocuk evlat edinen personelin, çocuğun bir yaşına gelene kadar doğum iznine ayrılabileceğini ve maaşlarının da devam edeceğini duyurdu.

Ebeveynler izinlerini ne kadar devam ettireceklerini ve izin sonrası full-time veya part-time çalışmak istediklerini kendileri belirleyecek. Uygulamada geçerli olan tek kural bu izinlerin çocuğun bir yaşına kadar veya evlat edilen çocuklarda ise ilk yıl geçerli olacak olması.

Özellikle çalışan personelinin rahatını ve refahını düşündüğünü belirten Netflix, aynı zamanda elindeki tecrübeli elemanları da kaçırmak istemediğini söylüyor. Cranz “insanlar özel yaşamlarından dolayı üzerlerinde bir baskı hissetmedikleri zaman çok daha verimli çalışıyorlar” derken tatil günleri ve hastalık zamanında alınan izinlerde de çok zorluk çıkartmadıklarını dile getiriyor.

Teknik alanında diğer şirketlere bakıldığında da bazı olanakların daha rahat olduğu gözlemleniyor. Facebook yeni ebeveynlere 4 ay izin veriyor, Apple’da ise annelere 14 hafta babalara da 6 hafta doğum izni tanıyor.

© SONHABER.NL