Türkkol 2015 yılında Türkiye'de ikamet eden 248 AOW'li vatandaşlar için hukuk savaşı başlattıklarını hatırlatarak, bu davaları savunmak için Utrecht Danıştay'ına başvurduklarını aktardı. Kazanç sağlama kapısı ile tanışın.



1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile birlikte Türkiye'deki 22.500 AOW'li vatandaşın KOB yardımının kesildiğini belirten Türkkol, bu kanunun Türkiye-AB Ortaklık Hukukuna ve diğer Avrupa Sosyal anlaşmalarına aykırı olduğunu savunduklarını ifade etti.



Danıştay'ın 22 Eylül tarihinde davayı karara bağlayacağı belirtildi.



Avukat Nazmi Türkkol'un sosyal medyadan yaptığı paylaşımda yer alan bilgiler:



Türkiye’de ikamet eden 22 500 kişinin yaşlılık aylığına (AOW) ilave olarak ödenen KOB yardımı 1 ocak 2015 tarihinden itibaren kesildi. Bunun yerine gelen ek ödeme, kişilerin Hollanda'da sigortalı olarak kaldığı süreye göre belirlenecekti. Bilindiği üzere, birinci kuşak 15 yaşından sonra Hollanda'ya gelmiştir ve coğuda 65 yaş olmadan önce dönmüştü. Bu nedenle yaşlılık aylıklarına yapilan yardım parası çok düşmüştü. Bunu biz adil bulmadığımız için Turkiye'de yaşayan 248 yaşlımız için 2015 yılında hukuki savaşa başladık. Dün bu davalari savunmak için Utrecht teki Danıştaydaydık. Bu kanunun Türkiye-AB Ortaklık Hukukuna ve diğer Avrupa Sosyal anlasmalarına aykırı olduğunu savunduk. Danıştay 22 eylül 'de karar alacağını bildirdi.







SONHABER.EU