Esasında burası, ziyaretçilerini kendi evlerindeymiş gibi hissettirmeyi amaçlayarak düzenlenmiş kütüphane ve kültür merkezi karışımı bir yer.

1932 yılında Hollanda’nın Tilburg kentinde inşa edilen bina, Hollanda Demiryolları’na aitti. Binanın zemininde eski tren raylarını görmek mümkün. Eski tren şaselerinin üzerine inşa edilen masalar, rayların üzerinde kaydırılarak daha büyük masalar oluşturacak şekilde düzenlenebiliyor veya kafelerin kenarına yaslanabiliyor. Dış mekanda yapılan etkinliklerde sahne olarak kullanılabilmesi için dışarı da çıkarılabiliyorlar.

Çocuklar da unutulmadı
Bu yenilikçi düzenlemeye dair dikkat çeken detaylardan biri de binanın tarihine duyulan saygıdan ötürü boyanmadan bırakılan çıplak sütunlar. Binanın iç kısmında her iki tarafa da yerleştirilmiş kitaplıklar görüyoruz. Kitaplıklarla çevrelenmiş bu geçide ahşap masalar, okuma ve çalışma esnasında kullanılmak için aydınlatma ve kütüphaneden kitap alıp verme işlemleri sırasında kullanılmak üzere terminaller yerleştirilmiş.

Binanın içinde bir de kocaman boya kalemlerinin ve cetvellerin içine yerleştirilmiş raflardan oluşan çocuk kütüphanesi mevcut. LocHal Kütüphanesi’nin içinde hem duvarları hem de tavanı kitaplardan oluşan bir yazı odası, bir kafe, toplantı odaları ve kumaştan duvarlarla ayrılmış kapalı çalışma alanları var.