DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, e-ticaret konusunda dünya çapında rekabet edebilecek bir marka oluşturacaklarını belirterek, bütün dünyaya teslimat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Bozgeyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT AŞ'nin posta ve kargo hizmetlerinden bankacılık hizmetlerine, elektronik hizmetlerinden GSM'e 258 ayrı iş ve işleme imza attığını anlattı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla Pamukkale'deki "PTT AŞ Yönetim Koordinasyon Toplantısı"nda iki önemli konuyu başlattıklarını belirten Bozgeyik, "Bunlardan bir tanesi PTT AŞ'nin ülkemizde yapacağı mobil hizmetler, ikincisi de elektronik ticaretle ilgili yapacağımız atılımlar. Bunların her ikisi de ülkemiz için çok önemli gelir getirici, istihdam artırıcı, vatandaşımızın işlerini geliştirici, hayatlarını kolaylaştırıcı projeler olacaktır." dedi.

Bozgeyik, posta ve kargo hizmetleri başta olmak üzere bankacılık, elektronik işlemlerin yanı sıra Pttcell, PttKitap gibi vatandaşların ihtiyaç duyduğu her türlü projeyi gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

- Dünyanın her noktasına teslimat

E-ticaret konusunda dünya çapında rekabet edebilecek bir marka oluşturacaklarını ifade eden Bozgeyik, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi bütün dünyada e-ticaret gelişmekte, ülkemizde de gelişmekte ancak yapılması gereken birçok iş var. Biz memleketin milli kuruluşu olarak Türkiye'nin ilk milli e-ticaret platformunu kurmuş olduk, yapılandırdık ve bu hizmetleri başlatmış olduk. Bütün orta ölçekli KOBİ'lerimiz, üreticilerimiz, sanayicilerimiz ihracata yönelik yapacakları faaliyetleri bu e-ticaret sitesi ePTTAVM üzerinden yapabilirler. Ayrıca vatandaşlarımız buradan her türlü ihtiyaçlarını giderebilirler. En ucuza, en uygun şartlarda, en kaliteli hizmeti vermek için gayret ediyoruz. Hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını uygun şartlarda temin etmek hem de üreticilerimizin satıcı ile buluşmasını bu vesile ile temin etmeye yönelik bir çalışmamız bu."

Bozgeyik, dünyada e-ticaretin önemine dikkati çekerek "Biz e-ticaretimizi Türkiye sınırları ile bağlı değil, bütün dünya ile hem alış hem satış noktasında yönlendiriyoruz. 10 gün kadar önce Kosova Posta İdaresi ile uluslararası bir sözleşme imzaladık. Aynı şekilde Çin'deki büyük ticaret siteleri ile 'Alibaba' gibi büyük ticaret siteleri ile iş birliği halindeyiz. Sanal lojistik merkezlerimizden bütün dünyaya teslimat yapılmasının hedefliyoruz. Bunların detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağız." diye konuştu.