Öğrenci dernekleri Eğitim Bakanı Jet Bussemaker'a yazdıkları bildiride eski burs sisteminin tekrar hayata geçirilmesi gerektiği aksi takdirde dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini aktardı. Kredili bursların uygulanmaya başlamasından bu yana özellikle yüksek öğrenimde başvuruların azalması eğitimde eşitsizliği gözler önüne serildiğini belirten FBN gençlik kolları ve öğrenci Ulusal öğrenci derneği LSVb, bu eğitim sistemine göre dar gelirli ailelerin çocuklarının önü kesiliyor.

LSVb başkanı Stefan Wirken, Bakanlığın yaşanan sorunların farkında olup harekete geçmediğini belirtiyor. FNV JOng başkanı Esther Crabbendam da, '' Eğitim herkes için eşit şartlarda uygun olmalıdır. Kredili burs sistemi ile okumak isteyenlerin önü kesiliyor. Eğitiminin masraflarını karşılayamayanlar için acilen çözüm üretilmelidir '' dedi.

Eğitim Bakanı daha önce yaptığı açıklamada, kredili burs sisteminin tam tersi zenginlerin temel eğitim bursdan faydalanmaması için hayata geçirildiğini belirtmişti. Ancak görülen o ki zenginler okumaya devam ediyor ve maddi durumu iyi olmayanların ise eğitim hayatı baltalanıyor.

SONHABER.EU