İSTANBUL (AA) - Aslanlar ile ilgili araştırmaları ve kitabıyla tanınan yazar Şükrullah Dolu, Türk milletinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı mücadelesini, saldırı karşısında birleşerek kendisinden 50 kat büyük filleri bile avlayan aslanlara benzetti.

Araştırmacı-yazar Dolu, 10 Ağustos Dünya Aslan Günü (World Lion Day) dolayısıyla İstanbul'da basınla sohbet toplantısı düzenledi.

Dolu, dünyada 1980’lerde 200 bin civarında olan aslan sayısının günümüzde 20 binlere kadar gerilediğini belirterek, Dünya Aslan Günü'nün, dünya ölçeğinde azalan aslan nüfusuna dikkati çekmeyi ve aslan sayısının artırılmasına yönelik farkındalık sağlamayı amaçladığını kaydetti.

Aslanın tek başına bir kedi, birlikte hareket ettiğinde ise dünyanın en etkili avcısı olduğunu vurgulayan Dolu, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadelesinin bu yılki Dünya Aslan Günü kutlamalarını daha anlamlı hale getirdiğini ifade etti.

Dolu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aslanlar, ağırlığı 11 tonu geçen fili, yüksekliği 5 metreyi bulan zürafayı ve avcıların korkulu rüyası olan bufaloyu da avlarlar. Ancak bunu sahip oldukları diş ve pençe ile başaramazlar. Nitekim aynısına kaplanlar da sahip. Hatta kaplanlar daha güçlü ve çevik… Fakat kaplanların hiç fil, zürafa ve bufalo avladıkları görülmemiştir. Çünkü kaplanlar tek başına avlanıp kendi ölçeğinde avları yakalar. Oysa aslanlar, birlikte hareket ederek kendisinden 50 kat büyük bir fili, en yüksek zürafayı ve en çılgın bufaloyu avlar.

Aslanlar bir araya geldiklerinde karşılarında neyin olduğunun hiç önemi yok. Yeter ki birlikte olsunlar. İşte 15 Temmuz darbe girişiminde milletimiz de aslanlar gibi birleşerek tankı, topu, helikopteri, jeti iş göremez hale getirmiştir, 'aslanlar gibi' mücadele vermiştir. Birlikte hareket ederek irileşmiş, diri hale gelmiştir. Bu sebeple bu yılki Dünya Aslan Günü kutlaması benim için daha anlamlı. Aslan milletimizin 10 Ağustos Dünya Aslan Günü kutlu olsun.”


- "Bir olmak, iri olmak ve diri olmak, aslında aslanlar gibi olmaktır"


Şükrullah Dolu, FETÖ darbe girişiminde havadan ve karadan yapılan hain saldırıların Türk milletini "aslanlar gibi" birleştirdiğini ifade ederek, “Aslanların birleştiği ve ayrıştığı konular var. Onları birleştiren unsurlardan birisi saldırıya uğramalarıdır. Saldırıya uğradıklarında birlikte hareket geçerler. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine milletimizin verdiği tepki de aslanlar gibi birleşmek şeklinde oldu." diye konuştu.

Aslan araştırmacısı ve yazarı olarak misyonunun bu birliktelik ruhunu korumak ve geliştirmek olduğunu belirten Dolu, "Bir olmak, iri olmak ve diri olmak, aslında aslanlar gibi olmaktır. Bunun için aslanları iyi tanımamız ve anlamamız gerekiyor. Ben de bunun için çalışıyorum." dedi.