"Ticaret savaşlarının Türkiye ekonomisine olumlu yansıması olabilir" Bu açıklama Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten geldi.

"Ticaret savaşları Türkiye ekonomisine olumlu yansıyabilir"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ve Çin arasında etkisi giderek artan ticaret savaşlarının gelecek yıl ve 2020 yılında Türkiye ekonomisine olumlu yansımasının olabileceğini bildirdi.

"ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı küresel büyümenin gerilemesine neden olabilir"

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ABD ve Çin arasında etkisi giderek artan ticaret savaşlarının 2019 yılında küresel büyümenin yüzde 2,8’e gerilemesine neden olabileceği belirtildi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “2 trilyon dolarlık küresel ticaret akışı üzerinde yeni tarifelerin uygulanması ile sonuçlanacak ticari gerilimin artması, küresel büyümeyi 2019 yılında yüzde 0,4 puan azaltabilir.” ifadesine yer verildi.

TABA-AmCham Başkanı Akat: Türkiye ticaret savaşından kazançlı çıkabilirTABA-AmCham Başkanı Akat: Türkiye ticaret savaşından kazançlı çıkabilir

"Ticaret savaşlarının devam etmesi Türkiye ekonomisi üzerinde 2019'da olumlu etki yapabilir"

ABD ve Çin arasında ticaret savaşlarının etkisini artırarak devam ettirmesinin ise Türkiye ekonomisi üzerinde bu yıl etkisinin olmamasının beklendiği, fakat büyüme üzerinde 2019 yılında yüzde 0,1 puan, 2020'de de yüzde 0,2 puan olumlu etkisinin görülebileceği bildirildi.