Federasyona göre dijital başvurular birçok vatandaş için oldukça zor.

Dijital vergi başvurularında oldukça yoğun olarak şikayet aldıklarını belirten FNV Federasyonu bu konuda hükümeti uyardı.

Bilindiği üzere hükümet ve Vergi Dairesi yaklaşık 5 ila 7 yıl içinde klasik bilinen mavi zarfları ortadan kaldırıp, vergi başvurularını tamamen dijital ortama taşımayı düşünüyor. Ancak bu plan birçok vatandaşın da korkulu rüyası olmuş durumda. Ulusal Ombudsman tarafından da dikkat çekilen hususta dijital ortama geçmenin bazı kolaylıkları da beraberinde getireceği ancak her zaman mavi zarfların ikinci bir seçenek olarak kalması gerektiğine vurgu yapılmıştı.

FNV’ye göre özellikle eğitim seviyesi düşük olan vatandaşlar dijital gelişme kurbanı olacak kesim içinde yer alıyor. Bunun dışında internet bağlantısı bulunmayan çoğunluğu yaşlılardan oluşan bir kesim de kağıt üzerinde yapılan başvuruları tercih etmekte.

FNV verilerine göre yılda ortalama 250 bin kişi vergi başvuruları için federasyondan yardım almakta. Bu durumu hükümete yazılı olarak ileten federasyon vergi başvurularının vatandaş için kolay hale getirilmesi gerektiğini en azından ek ödenekler konusunda mavi zarfların varlığının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Devlet Sekreteri Eric Wiebes ise daha önce yaptığı bir açıklamada, internet bağlantısı veya bilgisayarı olmayan, dijital başvuru için yakın çevresinde yardım alacak tanıdığı bulunmayan vatandaşlar için mavi zarfların varlığının devam edeceğini belirtmişti.

© SONHABER.EU