Belçika bankaları faizlerin düşmesiyle birlikte ilk etapta kazanç elde etsede bu durum zamanla dezavantaja dönmeye başladı. Belçika Merkez Bankası da faiz konusunda bankaları uyarmış ve bu kadar düşük faizle çarkın dönmeyeceğini belirtmişti.

Faizlerin düşük olmasından dolayı müşterilen çoğunun konut kredilerini yenileyip düşük faizden yararlanması gibi durumlardan oluşan olumsuz havayı gidermek için bankaların yeni kazanç uygulamaları düşünmesine sebep oluyor.

Bankaların, bankadan nakit para alma veya konut ve ihtiyaç kredisi gibi ürünlerinde verdikleri bilgi ve hizmet karşılığında müşterilerden belirli bir ücret almayı planlandığı ortaya çıktı. Bu şekilde bankaların faiz sistemine bağlı kazançtan kurtulmayı hedefledikleri tahmin ediliyor.

Crelan CEO'su Luc Versele, '' bankalar öyle kafalarına göre hizmet bedeli talep edemezler. 2003 yılında yürürlüğe giren yasaya göre müşterilerden alınan hizmet ücretlerinin en düşük seviyede olması yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belçika Ekonomi Bakanı Kris Peeters, bankaların şu an uygulanan yasaya uymak zorunda olduklarını ve bu konda değişiklik yapmayacaklarını belirtti. Peeters, müşterilern 24 ücretsiz banka hizmeti hakları olduğunun altını çizdi.

SONHABER.EU