Air Berlin ana hissedarı Etihad Airways'in mali desteğini çekmesinin ardından ödeme güçlüğü içine düştüğünü Berlin’de yerel mahkemeye bildirdi. Hemen kazancın adresi giriş.



Berlin Charlottenburg Bölge Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunan Air Berlin’in operasyonlarına ara vermeyeceği öğrenildi. Yeniden yapılanma sürecine giren Air Berlin’in, Alman hükümeti tarafından da desteklendiği ve kredi ile ayakta tutulduğu öğrenildi.



Airporthaber.com’un haberine göre Air Berlin, tüm uçuşların planlı şekilde yapılacağını ve rezervasyonların geçerli olduğunu duyurdu.



Ali Sabancı’ya ait Esas Holding, 2009 yılında Air Berlin’in yüzde 15.3’lük hissesini satın almıştı. Daha sonra hisselerinin bir kısmını satma kararı alan Esas Holding, Air Berlin'in yüzde 12'lik hissesini elinde tutuyor.



Şirketin eski yöneticilerinde Niki Lauda'da geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, Air Berlin'in kurtarılamaz durumda olduğunu ifade ederek, "Air Berlin'den arta kalanlardan başarılı bir girişim yaratmak son derece zor. Piyasa yeniden şekillendi, ve bu yeni şekillenen pazarda Air Berlin için artık yer yok" demişti.



Air Berlin’in iki yönetim kurulu üyesi istifa etti.



Lufthansa, Air Berlin’inin bazı varlıklarını satın almak için görüştüğünü açıkladı.



Turizm ajansı