Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) verilerine göre, çalışmak için AB ülkelerinden Hollanda’ya gelen göçmenlerin sayısı 639 bine ulaştı.

Pazartesi günü Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) tarafından yapılan bir açıklamada Hollanda’da şuanda 639 bin çalışan AB göçmeninin bulunduğu belirtildi.

CBS verileri AB ülkelerinden çalışmak için Hollanda’ya gelen göçmenlerin sayısının 2007 yılına göre 1,5 kat arttığını gösterdi.

Çalışmak için Hollanda’ya gelenlerin büyük çoğunluğunu Polonyalılar oluşturuyor. Bu grubu Almanlar, Belçikalılar ve İngilizler izliyor. 2007 yılında AB ülkelerinden Hollanda’ya gelenlerin sayısı 435 bin kişiyken, 2012 yılından bu yana yılda ortalama yüzde 5,5 artış gösterdi.

Bu göçmenlerin yaklaşık üççeyreğinin Hollanda’da ikamet ettiğini ve bulundukları belediyelerde kayıtlarının bulunduğunu belirten CBS, sezonluk gelen işçilerin kayıt mecburiyetinin olmadığını hatırlattı.

2013 sonu verilerine göre tüm AB ülkelerinden Hollanda’ya gelen göçmenlerin yüzde 60’ı çalışıyor. Eski doğu bloku ülkelerinden (Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Slovenya ve Slovakya) gelen kişiler iş piyasasında en aktif olanlar. Bu göçmenlerin yüzde 74’ü çalışıyor.

Yine 2013 yılında AB dışından gelen göçmenlerin yüzde 23’ü Hollanda’da eğitim alıyor, yüzde 19’unun eşi çalışıyor ve yüzde 13’ü ise ödenek alıyor. Geri kalan çalışmayanlar örneğin eşi ödenek alanlardan oluşuyor.

Avrupalı göçmenler arasında ödenek alanların sayısı 53 bin kişiyi buluyor. Başka bir değişle AB ülkelerinden Hollanda2ya gelen ve ödenek alanların oranı yüzde 3. Son yıllarda en fazla ödenekli AB göçmeni WW ödeneklilerden oluşuyor.

CBS bu araştırma için AB ülkelerinden gelen birinci kuşak göçmenler, yani bir AB ülkesinde doğan kişileri araştırdığını belirtiyor.

© SONHABER.EU