Bu yıl da olduğu gibi, şubat ayı her dört yılda bir 29 gün çekmekte. Bu durum bazılarımız için olumlu bazılarımız içinse olumsuz bir etki yaratıyor. Bütçe Değerlendirme Kurumu Nibud, 29 Şubat gününün bize getirdiği kaybı araştırdı.

Yapılan araştırmaya göre bu yıl “artık gün” olarak tanımlanan 29 şubat günü aile başına ortalama 60 euroya mal oluyor. Başka bir değişle bir aile ‘+1 gün’ için 23 euro alışverişe, 5 euro elektrik ve suya ve 16 euro diğer masraflara harcamak zorunda kalacak.

Bir başka açıdan bakıldığında 1 ekstra günün avantajları da bulunmakta. Örneğin televizyon ve internet aboneliği, araba için mecburi ödeme olmaması veya bir gün ekstra sigorta gibi. Tüm bu ekstraları topladığında ise yaklaşık 47 euro cepte kalmış oluyor. Arada 13 euroluk bir fark oluşuyor.

Nibud, tek başına yaşayan ve aylık geliri 2000 euro olanların ise 36 euro masrafı ve 33 euro kazancı olduğunu belirtiyor.

Ancak çalışanlar ve ödenek alanlar bu ek gün için çok fazla heveslenmesin diyen Nibud, “ayın içerisinde bulunan gün sayısına bakılmaksızın bir aylık ödeme yapıldığını ve normalde 29 günün diğer aylardan kısa olduğunu belirtiyor.

© SONHABER.EU