Bugün Londra merkezli Oneworld Publications sözde yaptığı araştırmaya dayandırılarak yapılan haber ve harita İngiltere’in rüyalarını ve planlarını ortya koyuyor.

Önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın büyük bölümünde IŞID’ın etkili olacağını öne süren haberde 2020 yılında Doğu Avrupa, Afrikanın büyük bir kısmı, Ortadoğunun tamamı ve Asya’da çin sınırına kadar olan bir bölgeyi istediğini yazdı.

Haritada dikkat çeken bir başka özellik ise Türkiye’nin Anadolu olarak gösterilirken ve Kürdistan olarak gösterilen bölgenin Türkiye, Irak İran ve Suriye topraklarından oluşan tek devlet olarak gösterilmesi.

İngliz Gazeteci Andrew Hoskens yaptığı yorumda 2020 yılında kurulması muhtemel İslam devletinin snırılarını çizerken İspanya ve Portekiz gibi ülkelerle birlikte Türkiye ,Kıbrıs ve Balkan Ülklerinin de radikal İslamcıların eline geçeceğini öne sürmekte. Harita Osmanlı imparatorluğu’nun en geniş topraklara hükmettiği yılların haritasına benzemsi ise bir başka dikkat çekici nokta.

Bir başka deyişle ve Haritaya göre İŞID 2020 yılında toplam 60 ülkenin IŞID tehlikesi ile karşı karşıya gelmesi IŞID’in 60 ülkeye kafa tutması anlamına geliyor ve yorumcu gazeteci bu duruma başta buna süper güçlerin (ABD ve Rusya ) izin vermeyeceğini vurguluyor.

©SONHABER.NL