Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, dün TSİ 23.00 dolayında meydana gelen Aziz İstanbul adlı Türk lokantası ve yakınlarındaki Hotel Splendid'e yapılan saldırıyı ""terör saldırısı" diye nitelendirdi. Keyifli in adresi hemen gel!



Çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan yayınlarda, bir de Türk vatandaşının olduğu ölenler arasında, ABD, Kanada ve Ukrayna vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.



DIŞİŞLERİ SALDIRIYI KINADI



Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'da meydana gelen hain saldırıyı kınarken, bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.



Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:



"Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.



Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur.



Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz.



Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir."



Ahaber