Japon giyim markası Zozotown’ın sahibi milyarder Yusaku Maezawa 2023 yılında gerçekleşecek uçuşun ilk yolcusu olacak.

Elon Musk, Los Angeles’da düzenlendiği basın toplantısıyla Ay’a gidecek olan ilk uzay turistinin ismini açıkladı.

Japon giyim markası Zozo’nun sahibi 42 yaşındaki milyarder işadamı Yusaku Maezawa 2023 yılında SpaceX’in devasa uzay gemisi BFR (Big Falcon Rocket) ile gerçekleştirilecek uçuşun ilk yolcusu olacak.

Ay yolculuğunun yaklaşık 1 hafta sürmesi planlanıyor.

Maezawa, uzay gemisindeki diğer koltukları da satın aldı. Kendisiyle birlikte 8 kişiyi daha Ay yolculuğuna çıkarmaya karar veren Maezawa, bu kişileri sanatçılar arasında seçecek.

Sanata olan tutkusuyla da bilinen Maezawa, geçen yıl bir tabloya 110 milyon dolar ödeyerek gündeme gelmişti.

Maezawa, Ay yolculuğunda kendisine eşlik edecek sanatçıların isimlerini henüz belirlemedi.

Yolculuk ücreti açıklanmadı
Maezawa’nın yolculuk için ödediği rakam açıklanmadı. Ancak Elon Musk, Yusaku Maezawa'nın Ay yolculuğu için yüklü miktarda bir ödeme yaptığını söyledi. Ödemeyi önden aldıklarını belirten Musk, söz konusu rakamın uzay projesinin geliştirilmesi sürecinde değerlendirileceği bilgisini verdi.

Musk, devasa geminin ilk kısa uçuş testlerine 2019 yılında başlanacağını kaydetti.

Yapım aşamasındaki BFR, 106 metrelik uzunluğa 9 metrelik de genişliğe sahip olacak. BFR’nin taşıma kapasitesinin zamanla geliştirilerek 100’e ulaşması planlanıyor.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un da Ay ile ilgili projesi bulunuyor. Bezos’un kurduğu Blue Origin, Blue Moon adında bir uzay aracı geliştiriyor. İngiliz milyarder Richard Branson da sahibi olduğu Virgin Atlantic firmasıyla uzay turizmi konusunda büyük çalışmalar yapan diğer bir isim.

1972 yılında gerçekleştirilen Apollo görevinden bu yana Ay’a ayak basan insan olmadı.