Sosyal medya hesapları binlerce kişi tarafından takip edilen pek çok kişi, özel firmaların hedefinde. Bu kişilerin profillerinin üzerinden yapılan tanıtımlar çok daha ekonomik ve aynı zamanda çok daha hedefe ulaşılmasını da sağlarken bu durum Türkiye'deki vergi düzenlemelerinin de yeniden gözden geçirilmesini neden oldu.

Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılacak ile düzenlemelerin ardından sosyal medya üzerinden para kazanan kişilere vergi getirilecek ve bu kişilerin elde ettiği kazançlar üzerinden vergi ödemesinin yapılması zorunlu tutulacak.

Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen bu çalışmalar kapsamında kişilerin Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden elde edildiği kazançlar belirli oranlarda vergiye tabi tutulacak. Son olarak öğrenilen bilgiler doğrultusunda kişilere kazançlarının yüzde 15’lik bir kısmını vergi olarak ödemesi gerekirken vergi kaçırmak suç olduğundan dolayı bu konuda tüm sosyal medyada reklam olan kişiler yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda kalacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan torba kanun tasarısı ile birlikte sosyal medya üzerinden verginin alınması da gündeme gelirken Meclis’te bu düzenlemenin kabul edilmesinin ardından uygulama resmen yasalaşacak ve yürürlüğe girecek.

Yüzde 15’te Kalabilir

Bakanlar Kurulu her ne kadar yüzde 25’e kadar vergi oranını belirleyebilecek güçte olsa da konuyla ilgili tahminler ve beklentiler vergi oranının yüzde 15 düzeyinde tutulması.

Kaynak: Veteknoloji.net