Belçika hükümetinin aldığı karara göre, 25 Aralık'tan itibaren Belçika'ya seyahat eden kişilerin negatif koronavirüs (Kovid-19) testi ibraz etmesi gerekecek.

Belçika'da yaşayan ancak 48 saatten fazla ülke dışında kaldıktan sonra dönenlerin ise en az 7 gün karantinada kalması gerekecek. Belçika'da ikamet edenlerin negatif test sonucu vermesine gerek olmayacak.

Belçika'da ekim ayında hızla artan vaka sayıları günlük ortalama 15 bine kadar çıkmış, en yüksek sayı 29 Ekim'de 23 bin 921 olarak kaydedilmişti. Ekimden beri devam eden gece sokağa çıkma yasağı, restoran, bar ve kafelerin kapatılması, evden çalışma zorunluluğu gibi tedbirlerle bu sayı 2 binlere kadar inmişti. 

Son günlerde vaka sayıları yeniden artmaya başlarken, dün açıklanan vaka sayısı ise 3 bin 212 oldu. Toplam vaka sayısı 634 bin 904 olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 19 bin 38 kişiye yükseldi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU