Belçika Hükümetinin Cuma günü düzenlenen Covid-19 toplantısında, toplu taşımada maske takma zorunluluğu uygulamasının kaldırılmasına karar verildi. Hükümet ayrıca ülkeye girişlerde istenen Covid-19 sertifika kuralını da iptal etti.

Belçika hükümetinin aldığı karar doğrultusunda 23 Mayıs 2022 tarihinden itibaren, toplu taşıma araçlarında yolcuların maske takma zorunluluğu bulunmayacak

Yapılan açıklamada, maske takma zorunluluğunun sadece hastaneler, doktor muayenehaneleri ve eczanelerde geçerliliğinin devam ettiği aktarıldı.

Çok kalabalık yerlerle hasta ve yaşlı bakım evi gibi mekanlarda maske takılması tavsiye edilecek.

Ülkeye girişte artık Covid-19 sertifikası istenmeyecek
AB dışından Belçika’ya gelenler de Covid-19 sertifikası göstermeyecek

Belçika'ya seyahatlerde daha önce uygulanan ve bir kısmı gevşetilen tedbirler de kaldırıldı. Böylece AB üyesi olmayan ülkelerden Belçika'ya yapılacak "mecburi olmayan" seyahatler için uygulanan kısıtlama sona erdi.

AB dışından gelenlerin Belçika tarafından tanınan geçerli bir Covid-19 sertifikası göstermesi zorunluluğu da kalmadı. 

Covid-19 sertifikası aşı olunduğunu, hastalığın 6 ay içinde geçirildiğini veya son 72 saatte negatif sonuç vermiş bir PCR testi olunduğunu gösteriyor.

Yolcuların ayrıca Belçika'ya girişte COVID-19 için takip formu doldurması da artık istenmeyecek.

Belçika'da son aylarda salgınla ilgili verilerdeki olumlu gidişat devam ediyor. Vakaların düşmeye devam ettiği ülkede şu anda günlük vaka sayısı 3 bin 500, günlük ölüm sayısı 10 civarında seyrediyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın