Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach tarafından yapılan açıklamada, Almanya'ya giriş yapan yolcular için geçerli olan, 3G kuralı olarak bilinen “aşı yaptırma, hastalığı atlatma veya negatif test sonucu“ uygulamasının yaz ayları için kaldırılacağı belirtildi.

Seyahat kuralındaki değişiklik için kabinenin onayı gerektiğini belirten Alman Bakan, 3G kuralının 1 Haziran’dan itibaren yaz sezonu için kaldırmayı planladıklarını dile getirdi.

Bakan Lauterbach, "Ağustos sonuna kadar ülkeye girişlerde 3G kuralını askıya alacağız" şeklinde ifade kullandı.

Verilen bu karar doğrultusunda 1 Haziran'dan Ağustos ayı sonuna kadar Almanya'ya dönen vatandaşlar ve ülkeye gelen yolcular artık aşılandıklarına, Covid-19'u geçirdiklerine veya test sonuçlarının negatif olduğuna dair belge sunmak zorunda kalmayacak.

Almanya’da şu anda geçerli olan ülkeye giriş kurallarına göre 12 yaşın üzerindeki tüm kişiler için 3G kuralı geçerli. 

Öte yandan virüsün mutasyon türlerinin görüldüğü bölgelerden gelen yolcular içinse katı kurallar geçerli ve bu kural devam edecek. Bu bölgelerden gelen yolcular, aşılanmış veya iyileşmiş olsalar bile Almanya'da 14 günlük karantinaya girmeleri gerekecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın