Almanya 1 Haziran'da tüketim vergisinde indirim uygulayacak, böylece bir litre benzinin fiyatı 1,72 euro'ya inecek. Hollanda'da pompada uygulanan satış fiyatıyla karşılaştırıldığında aradaki fark neredeyse 60 sent.

Bir hesaplama yapmak gerekirse; bir sürücünün Almanya’da önümüzdeki hafta 50 litrelik bir benzin deposunu doldurmak için ödeyeceği miktar, Hollanda’ya göre ortalama 25 euro daha az. 80 Litrelik bir depoda sağlanacak tasarruf ise 40 euroya kadar çıkacak.

Benzin fiyatlarına karşı motorin fiyatlarında yapılan indirim çok daha düşük olacak.  Hollanda ve Almanya’daki motorin fiyatı aşağı yukarı aynı kalacak. Önümüzdeki haftadan itibaren 1 litre dizel fiyatı sadece 14 sent ucuzlayacak.

Hollanda'da, 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe giren akaryakıt vergi indirimi sayesinde benzine 17 sent ve motorine 11 sent indirim uygulandı. 

Şuanda Hollanda’da litre başına benzin için önerilen satış fiyatı 2,37 euro. Otoyolların dışında yapılan benzin ikmallerinde sürücüler litre başına 2,15 euro ile 2,20 euro arasında bir ücret ödüyor.

“Benzin turizmi” iddiası
Almanya’da benzin fiyatlarının üç ay boyunca ucuzlamasıyla Hollandalı araç sürücülerinin “benzin turizmine” yöneleceği tahmin ediliyor.

Alman Otomobil Kurumu ADAC, haziran ayının ilk günlerinde benzin istasyonlarında yoğunluk olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. 

Birçok araç sahibinin özellikle haziran ayını beklediği için araçlarının deposunu tam doldurmaktan vaz geçtiğini belirten ADAC, benzin istasyonlarında kuyrukların oluşacağını öngörüyor. 

15 milyar euroluk yardım paketi
Almanya’da yapılacak vergi indirimi üç ay için geçerli olacak ve hükümetin vatandaşlar için yüksek enerji fiyatlarını azaltmak adına açıkladığı önlem paketinin bir parçası.

Almanya’da geçtiğimiz hafta parlamentonun da onayladığı önlem paketinde ayrıca, ulaşım masraflarına destek amacıyla üç ay boyunca, ayda 9 euroya limitsiz toplu taşıma bileti olanağına da karar verildi. 

Alman hükümeti tüm bu yardımlar için 15 milyar euro bütçe ayrıldığını duyurdu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın