Çarşamba günü Arnhem Belediyesine karşı açtığı dava için, yasaklı olduğu şehre gelen Pegida lideri Wagensveld, köpek tasmasına takılı Kuran-ı Kerim'i yerde sürüklediği ve izni olmadan eylem yaptığı için gözaltına alındı.

Arnhem Mahkemesi’nde bugün ırkçı ve İslam karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) hareketinin öncülerinden Edwin Wagensveld'in Belediyeye karşı açtığı dava görülüyor. Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’un 6 aylık şehre giriş yasağına karşı dava açan Wagensveld sadece mahkemesi olduğu için şehre girebilecekti ancak herhangi bir protresto eylemi yapmasına izin verilmiyordu.

İkisi Belçikalı biri Hollandalı üç kadın, eşlerini bıçaklayarak öldürdü İkisi Belçikalı biri Hollandalı üç kadın, eşlerini bıçaklayarak öldürdü

Saat 16:00’da başlayacak dava için Adliye Binasına gelen Wagensveld, elinde bir köpek tasmasına takılı Kuran-ı Kerim getirerek yerde sürükledi. Wagensveld bu davranışı ve eylemi nedeniyle gözaltına alındı.

Wagensveld’in mahkemesi ise kendisi olmadan, avukatının katılımıyla devam ediyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.