Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen ‘Türkiye’den Yunanistan’a, Poptan Halk Şarkılarına’ konseri Türk, Yunan ve Hollandalı müzikseverler tarafından ilgiyle takip edildi.

Amsterdam YEE tarafından OBA Amsterdam Merkez Kütüphanesi Konser Salonu'ndaki etkinlikte, Türk ve Yunan sanatçılardan oluşan orkestra konser verdi.

Konsere Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Yunanistan’ın Lahey Büyükelçisi Caterina Ghini ve Bosna-Herkesi’in Lahey Büyükelçisi Almir Šahović’in yanı sıra Pakistan Büyükelçiliğinden ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı’ndan temsilciler katıldı.

IMG-2024050
Türk ve Yunan sanatçılardan oluşan orkestra, çok sayıda Türk, Yunan ve Hollandalı müzikseverin katıldığı konserde Türk ve Yunan bestekarların şarkılarını her iki ülkenin dilinde beraberce seslendirdi.

Konser öncesi katılımcılara selamlama konuşması yapan Büyükelçi Ünal, Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerde bu yılın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu yılı Hollanda-Türkiye dostluk anlaşmasının 100'üncü ve Hollanda-Türkiye İş Gücü Anlaşması'nın 60'ıncı yıl dönümü olarak kutluyoruz." dedi.
IMG-20240506Ünal, Hollanda'ya gelen Türk ve Yunanların burada sağladıkları iş gücünün yanı sıra birçok noktada İkinci Dünya Savaşı başta olmak üzere tarih olayların birçoğunda iki ülke diplomatlarının çok kez ortak hareket ettiğini anlattı.

"Ezgilerin ortaklığı Yunus Emre’nin evrensel barış mesajını yansıtıyor" 
Amsterdam YEE Koordinatörü Adil Akaltun, konser öncesinde yaptığı konuşmada , "Ezgilerin ortaklığı Yunus Emre’nin evrensel barış mesajını yansıtıyor" dedi.

IMG-20240506-WA0007 (1)

İki ülke arasındaki derin tarihsel bağlara vurgu yapan Akaltun, “Kısa süre içerisinde Yunanistan Başbakanı Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecek, bu konserde bizi bir araya getiren şey ve iki ülkeyi yan yana tutan ortak şey, Yunus Emre’nin evrensel mesajında belirttiği gibi birbirimizi sevmek ve birbirimizi anlamak. Bugünlerde bu duyguya çok ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Etkinlik, büyükelçilerin müzisyenlere çiçek takdimiyle sona erdi.

©Sonhaber.eu 

Wilders’ın sığınmacılarla ilgili planı, Almanya’yı karıştırdı Wilders’ın sığınmacılarla ilgili planı, Almanya’yı karıştırdı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.